1.
סקר כאן חדשות של ליל שלישי (הסוקר דודי חסיד וחברת Kantar), מציב את ראש הממשלה בעמדה להקמת קואליציה. אם יצליח לשכנע נפתלי בנט להצטרף אליו.
הוא מציב גם את גדעון סער ויאיר לפיד בעמדה להקמת קואליציה. אם יצליחו לשכנע את נפתלי בנט להצטרף אליהם.
בלי בנט אין לנתניהו קואליציה. בלי בנט, אין לסער ולפיד קואליציה. לבנט יש מפתח, עכשיו צריך לראות דרך איזו דלת יחליט להיכנס. הימור לא מופרך: זו תהיה הדלת שתאפשר לו כניסה ללשכת ראש הממשלה. כן, זה יהיה מוזר. הוא מקבל בסקר רק 13 מנדטים, ואנחנו רגילים שלראש ממשלה יש יותר. מה לעשות, וה-13 האלה הם המפתח. אולי אף אחד לא ייתן לו להשתמש במפתח, אבל אז הדלת עלולה להישאר סגורה. כלומר, לא תהיה לאף אחד קואליציה.
אם עוד לא הצטרפתם לתחרות תחזית הבחירות של המדד עם כאן חדשות? זה הזמן. לחצו כאן.
2.
בסקר של כאן חדשות, מרצ לא עוברת. בכל הסקרים עד עכשיו עברה. בממוצע המשוקלל של הסקרים, היא עדיין מעל אחוז החסימה. כך שמוקדם מאוד להספיד אותה. ובכל זאת, יש לראשי מרצ סיבה לדאוג. מרב מיכאלי מאיימת עליהם.
וצריך לומר: יש מספיק מנדטים כדי להעביר את מרצ את אחוז החסימה. כל מה שצריך לקרות, זה שכמה מצביעי עבודה יזוזו בחזרה למרצ. הבעיה היא איך לתכנן את זה במדויק. ובמילים אחרות: איך להזיז מספיק בוחרים שיורידו את העבודה במנדט ויעברו את מרצ פנימה, ולא להזיז יותר מדי, כך שבסקר של השבוע הבא יתברר שמרצ עוברת אבל לא העבודה.
לפני. כמה ימים, בתוכנית של קלמן ליבסקינד, אמרתי שזו בעצם בעיה מתחום אחר: תורת המשחקים. מרב מיכאלי וניצן הורוביץ יצטרכו כל אחת ואחד לקבל החלטה קשה. האם לנסות לפתור את המשוואה בהידברות, או במלחמה.
3.
83% מהבוחרים אמרו לסוקרי כאן חדשות שבטוח או כנראה יבואו להצביע. זה לא יקרה כמובן. קשה לדמיין בחירות עם שמונים וכמה אחוז בוחרים. ועוד פחות יקרה, אם הקורונה תשתולל. בסקר נשאלו הבוחרים האם הם סבורים שהחלטות נתניהו בעניין הקורונה מושפעות ממשפטו. רובם (56%) סבורים שכן.
אפשר להניח שהיו נותנים תשובה דומה על השאלה אם החלטותיו של נתניהו בעניין הקורונה מושפעות מהבחירות. למעשה, קל לחשוד שהחלטותיהם של כל הפוליטיקאים, נתניהו, גנץ ושאר מרכיבי הקואליציה, מושפעות גם הן מהבחירות. מה שמיד מעלה שאלה מכוערת אבל הכרחית: האם למי מהם יש סיבה לרצות שביום הבחירות התחלואה תהיה גבוהה ולכן תוריד את שיעור המצביעים? ואולי צריך לנסות את אותה שאלה קצת יותר בנימוס: האם מי מהם לא נחרד מהמחשבה שבשל שעורי תחלואה גבוהים יהיו פחות מצביעים בקלפיות?
שאלה מכוערת. מחשבה מכוערת. האם חצתה את מחשבתם של הפוליטיקאים? מי שמכיר פוליטיקאים יודע את התשובה. בטח שחצתה. לא יכול להיות שלא חצתה.
4.
נתניהו ניצח את סער בפריימריס של הליכוד בערך שבעים שלושים. בקרב מצביעי הימין הוא מוביל עליו בערך שישים שלושים. סער אמנם מתקרב לנתניהו בנתוני התאמה לראשות ממשלה, אבל זה לא מועיל כל עוד ההישג הזה בא בעיקר ממצביעי מרכז שמאל.
לפיד מרסק את נתניהו בהתאמה לראשות ממשלה בקרב מצביעי המרכז שמאל. זה נחמד, אבל זה לא מועיל. גם הארנבת של לפיד (אם יש לו) הייתה מנצחת את נתניהו בהתאמה בקרב מצביעי המרכז שמאל. לפיד לא צריך לנצח את נתניהו בהתאמה, הוא צריך לנצח את סער. הוא צריך לנצח את בנט. הוא צריך לשאול את עצמו מדוע שליש ממצביעי המרכז שמאל מעדיפים ״אף אחד״ כאשר הבחירה היא בינו לבין נתניהו.
5.
רק קצת יותר משליש מהבוחרים באמת רוצים את נתניהו כראש ממשלה. יותר ממחצית מהבוחרים סבורים שהוא עושה שיקול אישי-משפטי בהחלטות שנוגעות לקורונה. חלק ניכר ממצביעי הימין סבורים שנתניהו משרבב שיקולים משפטיים למדיניות הקורונה. משרבב את שיקוליו להחלטות שיש בהן היבט של חיים ומוות.
ובכל זאת – למרות זאת – לפי הסקר של כאן חדשות יש סיכוי לא רע שנתניהו יוכל להקים קואליציה.
אלא אם בנט יחליט לפתוח דלת אחרת.
אלא אם סער ולפיד (וזה לא יהיה להם קל) יחליטו לאפשר לבנט להיות ראש הממשלה.
או שיצליחו לגרוף עוד מנדטים. עוד לא מעט מנדטים, בדי מעט זמן שנשאר.