לא צריך להגזים בחשיבות של הנתונים האלה. אבל בכל שנה, כשהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה משחררת רשימה של ״שמות פופולריים״ של בנים ובנות בישראל, מעניין להציץ ולראות מה השתנה. הנה טבלה, עם שמות של בנות יהודיות. עשר השמות הראשונים בדירוג, על פני שלוש שנים: 2014, 2019, 2020 – שזה מה ששוחרר לפרסום עכשיו.
בואו ודרגו את בנט, שאשא ביטון, נתניהו, שקד, מיכאלי
בואו וספרו לנו כמה גשם עוד ירד לדעתכם השנה בישראל
במצעד השמות, נועה בירידה. אביגיל בעלייה. למה? מי יודע. גם יעל בירידה. שרה בעלייה. את זה דווקא קל להסביר. שרה הוא שם נפוץ בעיקר במגזר החרדי, שגדל עם השנים. השם שנמצא במקום הראשון גם בבני ברק וגם בירושלים. יכול להיות שזה גם ההסבר לכך שתמר נשארת בפסגה בעוד שנועה יורדת בדירוג. תמר הוא שם שחוצה מגזרים. הוא נפוץ גם בחיפה וגם בבני ברק. כך או כך, כפי שאפשר לראות, על פני שבע שנים השינויים לא גדולים. ישראל אוהבת את השמות שהיא אוהבת, כל מגזר והחיבה שלו. רק שם אחד נדחק החוצה מהעשירייה מאז 2014: טליה. אם תשאלו איפה הוא היום, התשובה היא במקום העשרים.
לשם השעשוע, עשינו גם השוואה בין חמש ערים, יחסית גדולות, יחסית שונות. מהעשירייה הפותחת, המקסימום שמצאנו בעיר אחת זה שישה שמות – בירושלים. בבני ברק יש חמישה. עדות לכוח של החרדים בקביעת הדירוג. בחיפה חמישה, עדות לכוח של גיוון עירוני, כמו בירושלים, בהכללת סגנונות שונים. בעיר יותר הומוגנית כמו ראשון לציון, רק שני שמות מהעשירייה נכנסו. זה המצב גם בתל אביב.
לקחים? אין. מסקנות? לא תמיד צריך מסקנות.